1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalfsniertjes

Kalfsniertjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2018

Ingrediënten 4 personen


2 kalfsniertjes
boter
1 tuiltje verse dragon
1 ui
5 lente-uitjes
125 g champignons
1 dl water
1 dl gevogeltefond
scheut droge Madeira
25 cl room
peper
zout



Kalfsniertjes
Kalfsniertjes

Recept van gepensioneerde sterrenchef Buytaert ! Makkelijk en super lekker .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel de kalfsnieren (of laat de slager dit doen) en spoel goed af onder stromend water. Laat ze daarna even in water weken en uitlekken en snijd in stukken van een vijftal centimeter.

-Hak de dragon, de ui en de lente-uitjes grof en zet aan de kant. Doe hetzelfde met de champignons. Bak ze dan in een pan met boter tot ze gaar zijn en houd apart.

-Zet een pan op een hoog vuur, doe een flinke homp boter in de pan en voeg, zodra die boter schuimt, de kalfsniertjes toe. Laat het geheel een tiental minuten sudderen. Snijd een niertje open om te zien of ze gaar zijn.

-Haal de kalfsniertjes uit de pan, blus met water, voeg de gevogeltefond toe, roer alles mooi los en laat even opkoken. Zeef het geheel en giet het mengsel daarna terug in de pan. Voeg nu de Madeira en de room toe.

-Voeg de niertjes, de champignons, de dragon, de ui en de lente-uitjes toe en laat nog wat sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout en serveer.

Bron

Njam- chef = Jan Buytaert



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top