Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Quiche
  6. zomerse Italiaanse quiche

zomerse Italiaanse quiche

Door: xxann

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2018

Ingrediënten 4 personen


100 gram amandelmeel
4 eieren
flinke scheut kookroom
kleine bol mozzarella
300 gram rundergehakt
gehaktkruiden
flinke ui
halve courgette
groene pesto
5 cherrytomaatjes
Italiaanse kruidenmix,zout,peper,gedroogde marjolein
100 gram pancetta of spekjes
geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Mengkom, Mixer, quichevorm, kwastje


Omdat mijn cherrytomaatjes en courgettes mooi rijp zijn in de tuin heb ik besloten hiermee een heerlijke koolhydraatarme quiche mee op te leuken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de pancetta of spekjes knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
Rul het gehakt met de gehaktkruiden en bak de ui in stukjes mee. Giet overtollig vet af. Laat afkoelen op een bord.
Snijd met een kaasschaaf dunne plakken van de halve courgette.
Snijd de cherrytomaatjes in 4 stukken en verwijder de zaadjes. Als je grote cherrytomaatjes hebt, snijd de 4 stukken dan nog een keertje door.
Doe de eieren, amandelmeel, kookroom en mozzarella in stukjes met zout, peper en Italiaanse kruiden in een mengkom en mix dit tot een glad geheel.
Doe de gehakt en ui mix in de quichevorm en giet een derde van het eimengsel er over heen.
Meng dit goed met elkaar.
Leg hier dakpansgewijs de plakken courgette op.
Smeer met een kwastje wat groene pesto (zelf gemaakt of uit een potje) over de courgettes
Leg hier bovenop de stukjes tomaat en de spekjes
Hier overheen de gedroogde marjolein.
Nu de rest van het eimengsel er overheen gieten en wat geraspte Parmezaanse kaas
schuif de quichevorm in een voorverwarmde oven 40 minuten op 190 graden.

Tags, , , ,

Serveertip

Zowel warm als koud lekker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van xxann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top