Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen
- Frans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-08-2018
Makkelijk en super lekkere ovenschotel
Ingrediënten 4 personen
4 kabeljauwhaasjes75 g gerookte heilbot
250 g grijze garnaal (gepeld)
600 g aardappel
1 knoflook teentje
100 ml room1
panko (Japanse broodkruim)handje
boter
25 ml olijfolie
nootmuskaat
Benodigdheden
4 vuurvaste kommetjes of 1 grote ovenschotelBereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
2 Giet de aardappelen af en doe ze samen met de heilbot, knoflook, room, boter en olijfolie in de blender. Mix fijn en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
3 Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bak ze kort aan in een beetje boter.
4 Vet 4 vuurvaste kommetjes in met boter, leg in elk ervan een visfilet. Lepel er de gerookte heilbotpuree over en strijk glad. Bestrooi met panko.
5 Schuif de borden 10 minuten in de voorverwarmde oven. Werk voor het serveren af met grijze garnalen en blaadjes lamsoor.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties