Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen

  • Frans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2018
  • Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen

    Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen

    Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen

Makkelijk en super lekkere ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kabeljauwhaasjes
75 g gerookte heilbot
250 g grijze garnaal (gepeld)
600 g aardappel
1 knoflook teentje
100 ml room1
panko (Japanse broodkruim)handje
boter
25 ml olijfolie
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 vuurvaste kommetjes of 1 grote ovenschotel

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
2 Giet de aardappelen af en doe ze samen met de heilbot, knoflook, room, boter en olijfolie in de blender. Mix fijn en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
3 Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bak ze kort aan in een beetje boter.
4 Vet 4 vuurvaste kommetjes in met boter, leg in elk ervan een visfilet. Lepel er de gerookte heilbotpuree over en strijk glad. Bestrooi met panko.
5 Schuif de borden 10 minuten in de voorverwarmde oven. Werk voor het serveren af met grijze garnalen en blaadjes lamsoor.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten