Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Garnalen
  6. Snelle roerbak met grote garnalen en zwarte bonensaus

Snelle roerbak met grote garnalen en zwarte bonensaus

Door: wilmiewillemse

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-08-2018

Ingrediënten 4 personen


- voorgekookte (udon) noedels (ongeveer 200 gram per persoon)
- 400 gram grote garnalen
- 1 struik broccoli
- 2 uien
- 250 gram champignons (of andere paddenstoelen)
- 4 el zwarte bonen knoflooksaus
- 2 el water
- 2 tl rietsuiker
- 1 zakje (ongezoute) cashewnoten (200 gram)
- verse koriander
- 1 limoen
- arachide olie



Deze gezonde en zeer snelle roerbak heb je in een mum van tijd op tafel staan.
Ik heb broccoli, champignons en ui gebruikt omdat ik dat toevallig in huis had maar je kunt ook variëren met paprika, Chinese kool, sugarsnaps of peultjes of je neemt gewoon een zak gesneden roerbakgroenten. Ook heb ik voorgekookte udon noedels gebruikt, lekker makkelijk als je tijdgebrek hebt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de broccoli in roosjes en overgiet ze met kokend water, laat dit 5 minuutjes staan en laat het uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 minuut op een hoog vuur.
- Doe de uitgelekte broccoli in de wok en roerbak dit 3 minuten op een hoog vuur mee.
- Voeg de gesneden ui en champignons toe en roerbak dit ook nog ongeveer 2 minuten mee.
- Meng intussen dezwarte bonensaus met het water en de suiker tot een glad geheel en voeg dit aan de roerbak toe. Schep alles doorelkaar en doe er dan eerst de noedels en dan de cashewnoten en de gehakte koriander erbij. Schep alles doorelkaar.
- Serveer met een partje limoen.

Tags, , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top