Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. SOUS VIDE: ZEE- en SLIBTONG

SOUS VIDE: ZEE- en SLIBTONG

Door: Timaro

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-08-2018

Ingrediënten 2 personen


1 gr. zee- of 2x slib-tong.
boter, evt. olie,
viskruiden met citroen AH,
vers of gedroogde dragon.


Verder heb je nodig


Roner + Pan inh. min. 6 ltr..
3L Toppits safe-loc diepvrieszak.


Sous Vide methode houdt smaak en vocht vast.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

SOUS VIDE:
Vul pan met heet water tot ± 5 ltr en plaats Roner in pan,
Stel in op 62,2 C gr.,
Tong met viskruiden en -gedroogde dragon bestrooien,
of -verse dragon (1 tak(je)) in zak toevoegen,
Boter en evt. olie,
Tong voorzichtig in zak schuiven, daarna rustig in pan met water laten zakken.
Zak ontluchten en sluiten!!!
Tijd: 60 min..
Wanneer klaar, vocht afgieten in saus-pannetje en al roerend licht laten indikken..
Bij tong serveren.

Tags,

Serveertip

Cade Herb & Spice Fish seasoning (AH) ook lekker. ZOUT niet vergeten!

Bijna alle zee- en slb-tong recepten kunnen gebruikt worden.
Smaak is voor iedereen anders!
Tijd en temperatuur zijn van belang voor goed resultaat.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Timaro
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top