SOUS VIDE: ZEE- en SLIBTONG

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-08-2018

smullen!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Recept I: 1 grote verse zee- of 2x - slibtong,
plak boter,
viskruiden AH,
vers of gedroogde dragon (1 takje).
------
Recept II: Zee of sl.tong met in zak gedroogde tom., kappertjes, olijfolie, ansjovis, citroen, dille of dragon.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Roner + Pan inh. min. 6 ltr..
3L Toppits safe-loc diepvrieszak.

Bereidingswijze

SOUS VIDE:
Vul pan met heet water tot ± 5 ltr en plaats Roner in pan,
Stel in op 62,2 C gr.,
Boter onderin zak.
Tong met nr. I:
Viskruiden en ( I vers takje dragon in zak toevoegen) gedroogde dragon op tong strooien,
Tong - II:
Kruiden met gedroogde tom., kappertjes, olijfolie, ansjovis, citroen, dille of dragon. Geen boter!
Tong voorzichtig in zak schuiven, daarna rustig in pan met water laten zakken.
Zak ontluchten en sluiten!!!
Tijd:± 60 min.. Gewicht heeft enige invloed op tijdsduur.
Wanneer klaar, vocht afgieten in saus-pannetje en al roerend licht laten indikken..
Deze over de inm. gefileerde tong schenken.

Serveertip

Tijd en temperatuur zijn van belang voor goed resultaat.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten