Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rosbief
  6. Gemarineerde rosbief met nieuwe patatjes en champignonspiesjes

Gemarineerde rosbief met nieuwe patatjes en champignonspiesjes

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-08-2018

Ingrediënten 4 personen


800 g rosbief
3 el sjalot (voor de marinade, fijngesnipperd)
2 el verse rozemarijn (voor de marinade, gehakt)
3 tenen knoflook (voor de marinade)
50 ml rodewijnazijn (voor de marinade)
100 ml olijfolie (voor de marinade)
peper
zout

600 g champignons (voor de champignonspiesjes, grote)
1 tl harissa (voor de champignonspiesjes)
2 el balsamicoazijn (voor de champignonspiesjes)
1 tl gedroogde oregano (voor de champignonspiesjes)
2 el olijfolie (voor de champignonspiesjes)

1 kg nieuwe aardappelen (voor de aardappeltjes, rood en witte)
2 el peterselie (voor de aardappeltjes)
3 el geraspte parmezaan (voor de aardappeltjes)
2 el gedroogde tomaten (voor de aardappeltjes, gehakte)
2 el olijfolie (voor de aardappeltjes)



Na een nachtje marineren hebben we de dag zelf niet meer zoveel werk om dit smakelijk BBQ gerecht te bereiden. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade, laat er de rosbief een nachtje in marineren.
2 Meng voor de champignons de harissa, olie, azijn en oregano. Halveer de champignons en doe ze erbij. Laat 30 minuten marineren.
3 Spoel de aardappelen en verdeel ze over 4 stukken aluminiumfolie. Meng 2 el water met de olijfolie en de zongedroogde tomaatjes, verdeel over de aardappeltjes. Sluit de pakketjes
4 De rosbief gril je het best indirect. Haal het vlees uit de marinade. Giet de marinade met de smaakmakers in een vuurvaste schaal of aluminium bakje. Schuif de hete kolen van de Barbecue naar de rand en zet op de vrije ruimte in het midden de schaal met marinade. Leg het rooster op de barbecue en leg daarop, boven de schaal met de marinade, de rosbief. Zet het deksel op de barbecue. Laat 45 à 60 minuten zacht garen.
5 Leg de aardappelpakketjes 20 min. op de barbecue. Prik champignons op spiesjes, gril ze 5 min.
6 Haal de rosbief van de barbecue als hij de gewenste gaarheid heeft. Snij €m in plakken. Maak de aardappelpapillotjes open en bestrooi met gehakte peterselie en parmezaan. Serveer met de champignonspiesjes.

Tags

Bron

Libelle BBQ



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top