Zigeunersaus

  • Hongaars, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2018

Gekregen van oma :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flesje tomatenketchup
6 middelgrote augurken
3 eetl. zilveruitjes, zoetzuur
100 gr. mager rookspek
1 rode paprika
1 ui
1 theel. sambal oelek
2 teentjes knoflook
klein beetje water
snufje zout en cayennepeper
2 eetl verse selderie, gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Knofllookpers, steelpan

Bereidingswijze

Maak in een steelpan een eetl. olie heet en bak daarin de spekjes even bruin. Voeg de ui, paprika en sambal toe en bak tot de ui glazig is. Doe er dan de knoflook, augurken en zilveruitjes bij en fruit die heel even mee. Zet het vuur laag en doe er de ketchup bij en verdun het met wat water. Laat het 10 minuutjes zachtjes sudderen en maak op smaak met zout en cayennepeper

Bron

Oma :-)

Serveertip

Lekker bij schnitzel ---> zigeuner schnitzel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten