Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Macaronisalade met spek tomaat paprika een pestodressing en basilicum

Macaronisalade met spek tomaat paprika een pestodressing en basilicum

Door: pwiggers

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-08-2018

Ingrediënten 4 personen


300 gram elleboogjes macaroni
100 gram plakjes ontbijtspek, klein gesneden
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
½ eetlepel witte balsamicoazijn
3 Roma tomaten, pitjes verwijderd, in kleine stukjes
1 rode paprika, pitjes en zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes
3 lente-uitjes, schoongemaakt en witte en lichtgroene deel in smalle ringetjes gesneden
¼ komkommer, geschild in kleine stukjes gesneden
2 flinke eetlepels basilicumpesto
2 eetlepels mayonaise
Blaadjes basilicum naar smaak, wat kleiner gesneden of gescheurd
Peper, zout


Verder heb je nodig


Pan voor de macaroni
vergiet
koekenpan voor de ontbijtspek

Heerlijke macaronisalade met een Italiaans tintje

Lekker met pesto en basilicum


Als ik macaroni heb gemaakt en er blijft iets over dan vind ik het heerlijk om dit restje koud te eten.
Nu het zo warm is en ik hier en daar recepten las van pastasalades dacht ik direct aan macaroni.
Mijn man is niet echt dol op pastasalades maar deze salade viel toch heel erg bij hem in de smaak.
Vegetariërs kunnen het spek weglaten en verder het recept volgen. Er komt bij de ingrediënten dan wel 1 eetlepel olijfolie bij om de uisnippers te bakken,

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Macaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Macaroni koud afspoelen en goed uitlekken in een vergiet.
Bak het ontbijtspek in een droge Koekenpan bruin en knapperig.
Haal het spek uit de pan en zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui glazig.
Blus het vet af met ½ eetlepel witte balsamicoazijn.
Meng de tomaten, paprika, lente-uitjes, komkommer, gebakken ontbijtspek en de gebakken uisnippers door de goed uitgelekte macaroni.
Meng de basilicumpesto met de mayonaise en roer dit door de macaroni.
Maak de macaronisalade op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor het opdienen de basilicumblaadjes door de salade.

Tags, , , , ,

Serveertip

In plaats van gewone tomaten gedroogde tomaten gebruiken.
In plaats van lente-uitjes preiringetjes gebruiken.
Eem beetje tomatenketchup door de salade is ook heel lekker.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top