Argentijnse Rosbief

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2018

Rosbief van de barbecue klinkt misschien niet heel bijzonder of avontuurlijk, maar met een Argentijnse kruidenmix en een pittige mosterdkorst maak je er een geweldig stuk vlees van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram runderkogel
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel oregano
2 eetlepels knoflookpoeder
1 eetlepel gedroogde peterselie
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel zwarte peper
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue
Ovenschaal
Kruidenstrooier
Mengkom
Plasticfolie
Aluminium bakje
Bakkwast
Kernthermometer
Aluminiumfolie

Bereidingswijze

VOORBEREIDING
Rosbief van de barbecue klinkt misschien niet heel bijzonder of avontuurlijk, maar met de juiste kruiden maak je er een geweldig stuk vlees van. Voor dit recept heb ik in plaats van een gebruikelijke runderachtermuis gekozen voor een stuk Ierse runderkogel hipp hanging van de HANOS.

Om te beginnen leggen we de runderkogel in een glazen ovenschaal en deppen de runderkogel droog met een beetje keukenpapier. Wanneer de runderkogel droog is smeren we hem met behulp van een bakkwast helemaal in met grove of Franse mosterd en laten het even intrekken.

Ondertussen kunnen we de Argentijnse kruidenrub maken voor de rosbief. Hiervoor meng je in een kom 3 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, 2 eetlepels knoflookpoeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 1 eetlepel gedroogde tijm, 1 eetlepel peper, 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels gemalen komijn en 1 theelepel chilipoeder. Meng alle kruiden goed door elkaar. Om de rub gelijkmatig over de rosbief te kunnen verdelen heb ik de rub overgegoten in een kruidenstrooier.

Nu de rosbief mooi is ingesmeerd met mosterd pakken we de kruidenstrooier met de rub erbij. De mosterd zorgt ervoor dat de rub mooi blijft plakken aan het vlees. Bestrooi alle kanten van de rosbief met de rub en laat de rosbief 2 uur afgedekt met plasticfolie rusten zodat de rub zich kan hechten aan het vlees. Zorg er in de tussentijd voor dat de barbecue is aangestoken.

BEREIDING
Steek de barbecue aan en maak hem klaar voor indirect grillen. Zet een aluminium bakje onder het vlees. De vetten en sappen uit de rosbief worden netjes opgevangen door het bakje zodat de barbecue niet onnodig vies wordt. Giet een beetje water in het aluminium bakje om eventuele vervelende rookontwikkeling te voorkomen. Zorg voor een constante temperatuur van ongeveer 180ºC en gril de rosbief op het rooster boven indirecte warmte tot de rosbief een kerntemperatuur heeft bereikt van 50°C.

Wanneer de rosbief een kerntemperatuur van 50°C heeft bereikt haal je het vlees van de barbecue en laat je de rosbief voor ongeveer 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Mocht je de rosbief liever iets ‘roder' willen, haal dan het vlees iets eerder van de barbecue.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten