Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Fruitkoek (basisrecept)

Fruitkoek (basisrecept)

Door: wilmiewillemse

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2018

Ingrediënten 1 personen


- 300 gram havervlokken
- 200 gram rozijnen (of ander gedroogd fruit/vruchten)
- 2 bananen (of 3 als het kleintjes zijn)
- 2 appels
- snufje zout



Deze fruitkoek is een soort van energie reep, ontbijtreep, gezonde snack of gewoon een verantwoord tussendoortje. Lekker krokant aan de buitenkant en een beetje zacht/chewy binnenin.
Ik mocht deze fruitkoek een keertje proeven van mijn collega Marijn die ze zelf had gemaakt en mee naar het werk had genomen. Want onder werktijd wordt je vaak flauw en krijg je trek en met deze gezonde snack grijp je niet zo snel naar andere ongezonde dingen.
De fruitkoek die ik gemaakt heb is volgens het basisrecept. Echter je kunt talloze variaties bedenken in de vorm van gedroogde cranberry's, blauwe bessen, dadels, vijgen, abrikozen, gojibessen, kokos, gember, amandelen, hazelnoten, walnoten, pecannoten (of andere noten) pure chocola, pindakaas, honing, koekkruiden, kaneel, zaden en pitten enz.
Het enige vereiste is om ervoor te zorgen dat het beslag wel smeuïg moet blijven.
De havervlokken en de banaan zijn de vaste ingrediënten (banaan is nodig om het geheel aan elkaar te plakken) voor de rest kun je naar hartenlust variëren met ingrediënten die je in huis hebt of die je lekker vind.

Variant 1: In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden vijgen met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 2: In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden dadels  met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 3: In plaats van de appels, ¼ schoongemaakte verse ananas. In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden gedroogde abrikozen met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de appels en bananen en maak ze fijn in de Blender.
- Voeg dit toe aan de havervlokken en de rozijnen en meng alles goed door elkaar.
- Leg een stuk bakpapier op een bakblik en doe de brij hierop. Smeer het uit tot ongeveer 1 ½ cm dikte.
- Bak dit 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (let op: de baktijd is een indicatie want elke oven is verschillend).
- Af laten koelen en in stukken snijden (het beste snij je de koek in stukken als die nog niet helemaal afgekoeld is.

Tags, , , , , , ,

Bron

Mijn collega Marijn



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top