Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

    Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

    Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Wat je er ook van gaat maken, of misschien zelfs het hele menu, succes is gegarandeerd! Dan rest mij jullie enkel nog het hart strelende recept voor mijn Belgisch Stoofvlees te geven. De ultieme combinatie van fluweelzacht vlees dat gewoon op je tong smelt, en dat met de perfecte zoet/zout combinatie. Maak er in ieder geval een zeer smakelijke kerst van!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750-800 gram magere runderlappen,
30 gram roomboter,
snuf gemalen peper,
2 sjalotten,
3 kruidnagels,
1-2 gedroogde laurierblaadjes,
1 flinke theelepel mosterd,
80 gram ontbijtkoek,
250 ml Belgisch dubbel of trippel bier,
250 ml rundervlees bouillon.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 564,19 kcal
Koolhydraten 30,80 g
Eiwitten 47,92 g
Vetten 21,16 g
Benodigdheden
Keukenpapier,
grote braadpan.

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

1. Haal het vlees een kwartiertje van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees aan beide kanten droog met een keukenpapiertje. Laat de roomboter smelten in de Braadpan en bak hierin het vlees rondom aan op hoog vuur, gedurende 2-3 minuten. Halverwege even keren en breng op smaak met een snuf versgemalen peper. Doe dit eventueel in 2-3 etappes, als het vlees niet in een keer in de pan past.

2. Draai het vuur naar laag en rangschik de runderlappen over de bodem van de pan en stapel ze eventueel op. Pel en snipper de sjalotten en voeg toe aan de braadpan. Voeg tevens de kruidnagel, laurierblaadjes en mosterd toe. Verkruimel vervolgens het ontbijtkoek over het vlees en giet hier het bier en bouillon overheen. Het vlees dien net onder de staan. Sluit de pan af met de deksel en laat het Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek gedurende 3 uur doorsudderen, met de deksel op de pan. Tussentijds wel een paar keer doorroeren met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.

3. Serveer dit Belgische stoofvlees met gebakken aardappels/aardappelpuree en gestoomde groente zoals bimi of geroosterde spruitjes.
Eet smakelijk!

Bron

Https://bettyskitchen.nl/belgisch-stoofvlees-met-bier-en-ontbijtkoek/

Serveertip

TIP! Dit Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek is de volgende dag zelfs nog lekkerder. Laat na bereiding de pan, zonder deksel, volledig afkoelen. Dit kan gerust de hele avond, op het aanrecht. Voor het serveren de pan weer even zachtjes aan de kook brengen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Arno_Reijnen288 avatar

Doorsturen

Home Recepten