Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gehakt
  5. Spaanse met gehakt gevulde paprika in een zalige pittige groentesaus

Spaanse met gehakt gevulde paprika in een zalige pittige groentesaus

Door: pwiggers

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2018

Ingrediënten 4 personen


8 à 10 paprika's middelgroot (ik had een zak buitenbeentjes paprika's van AH)
Plm. 75 gram pittige geraspte kaas
Saus:
1 middelgrote rode ui, gepeld en gesnipperd
2 kleine courgettes, gewassen, uiteinden verwijderd, in plakjes of blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 rode Spaanse peper, schoongemaakt, gesnipperd
Zout, peper
½ theelepel gerookt paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes (ik gebruik de Pulpa van het merk Mutti)
1 glas droge rode wijn (niet echt nodig maar wel lekker)
1 kruiden- of groentebouillontablet
1 laurierblad
3 takjes tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
Vulling:
500 gram rundergehakt
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels paneermeel of bloem
Peper, zout
2 theelepels paprikapoeder (mild)
25 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook, heel fijn gesnipperd of geperst
1 middelgrote rode ui, gepeld en gesnipperd


Verder heb je nodig


Pan voor de saus
kom om het gehakt aan te maken
ovenschaal

Zalige gevulde paprika's

Tijdens de afgelopen hele warme dagen 's morgens vroeg gemaakt en 's avonds nog even in de oven met wat kaas erover. Je maakt eerst de heerlijke pittige groentensaus. Daarna de paprika's die zijn gevuld met gehakt en pijnboompitjes. De paprika's gaan eerst in de oven met "hun hoedje"erop. Voor het eten gaan de "hoedjes" eraf en heb ik de kaas erover gestrooid. (zie foto's)
Onze gasten hebben ervan gesmuld en wij natuurlijk ook.
Al 2x gemaakt en het komt zeker nog vaker op tafel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Saus:
Verhit de olie in de Koekenpan.
Bak hierin de ui, knoflook, laurierblad en rode peper plm. 3 minuten.
Voeg de courgettestukjes toe en bak die plm. 3 minuten al omscheppend mee.
Blus dit af met een glas rode wijn (wil je geen alcohol, laat dit dan weg.
Laat de wijn inkoken tot er bijna niets meer over is.
Voeg de tomatenblokjes of pulpa toe, samen met de bouillontablet en de tijm.
Laat de saus plm. 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de saus over de bodem van de ovenschaal.

Vulling:
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel of bloem, ui- en knoflooksnippers.
Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Snij het deksel van de paprika's (zie foto). Hou het deksel apart.
Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's.
Vul de paprika's met het gehakt. Zet de deksels weer op de paprika's.
Zet de paprika's in de saus in de ovenschaal en bak de paprika's plm. 35 €" 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal de deksels van de paprika's (worden niet gebruikt)
Strooi de kaas over de paprika's en zet de schaal terug in de oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.



Tags, , , , , , ,

Serveertip

Gebruik je gewone grote paprika's dan heb je minder paprika's en/of meer gehakt nodig voor de vulling.

Lekker met stokbrood, rijst, pasta of aardappelpuree en een lekkere groene salade, bijvoorbeeld
https://www.smulweb.nl/recepten/1462051/Italiaanse-sla-met-kappertjes-en-parmezaanse-kaas

Bron

Heel erg aangepast recept uit AH reeks De streekkeukens van Europa Spanje deel 2



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top