Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zomers toetje gemarineerde perziken met limoncello en citroensorbetijs

Zomers toetje gemarineerde perziken met limoncello en citroensorbetijs

Door: pwiggers

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-07-2018

Ingrediënten 4 personen


60 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1/8 liter droge witte wijn
½ citroen, gewassen in dunne plakjes gesneden
5 eetlepels Limoncello
4 middelgrote rijpe perziken, ontveld, pit verwijderd
Citroensorbetijs
Wat citroenmelisse of muntblaadjes


Verder heb je nodig


Pannetje voor de marinade
schaaltjes of glazen voor het nagerecht

Verrukkelijke gemarineerde perziken met fris sorbetijs

Lekker licht


Een heerlijk fris zomers nagerecht. Lekker zonder room.
Denk wel aan de marineertijd voor de perziken van minstens 2 uur.
Je kunt dit ook de avond tevoren voorbereiden.
Vlak voor het eten verdelen en het sorbetijs erbij en dan: SMULLEN maar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Suiker, vanillesuiker, citroen en witte wijn aan de kook brengen.
Als de suiker is gesmolten alles laten afkoelen.
Limoncello door de wijn mengen.

Vel en pit van perziken verwijderen. Perziken in hele dunne plakjes snijden.
Perziken in de wijn/limoncello-marinade leggen en minstens 2 uur in de koelkast laten marineren. Af en toe de perziken omkeren.
Plakjes citroen verwijderen.

Perziken opdienen samen met het citroensorbetijs.
Garneer met een blaadje citroenmelisse of munt.

Tags, , , ,

Serveertip

Ook lekker met nectarines (hoef je niet te schillen).
In plaats van citroensorbetijs kun je ook gewoon vanilleijs gebruiken, Het geheel wordt dan wel wat zoeter.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top