Bonensalade met komkommer
- Duits, Salade
- 10-20 min.
Denk aan een marinadetijd van plm. 1 uur.
Zoals je op de foto ziet heb ik in plaats van gewone sperziebonen een lichte bonensoort gebruikt. Deze bonen worden ook wel verkocht onder de namen wasbonen, boterbonen of slabonen.
Maaar ook met sperziebonen is de salade heerlijk als bijgerecht.
Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram sperziebonen (ik heb slabonen gebruikt)1 komkommer, geschild en in dunne plakjes geschaafd
3 eetlepels gehakte dille
zout
Dressing:
1 flink sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlepels zonnebloemolie
Peper, zout
1 eetlepel honing
2 theelepels pittige mosterd
Benodigdheden
Panschaaf
schaar
schaal voor de salade
Bereidingswijze
Maak de bonen schoon en kook ze beetgaar in water met zout.
Laat de bonen goed uitlekken.
Maak de dressing door alle ingrediënten genoemd onder dressing goed door elkaar te kloppen.
Meng de dressing door de nog warme bonen.
Meng, zodra de bonen zijn afgekoeld, de komkommer en de gehakte dille door de sperziebonen.
Serveertip
Lekker bijgerecht met gebakken aardappelen en een stukje vlees of vis.
In plaats van dille kun je heel goed gehakte peterselie of gehakte bieslook gebruiken. Ook heel lekker,