Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Romige champignonpasta met rucola verrukkelijk en snel

Romige champignonpasta met rucola verrukkelijk en snel

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-07-2018

Ingrediënten 4 personen


300 gram pasta penne of cassarecce
1 eetlepel olijfolie
2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
300 gram champignons, schoongemaakt in stukken gesneden
1 glas droge witte wijn
200 ml crème fraîche
1 groente- of kruidenbouillontablet, verkruimeld
2 theelepels gedroogde oregano
Paar druppels tabasco
50 gram rucola (grove steeltjes verwijderd)
Vers geraspte Parmezaanse kaas, hoeveelheid naar smaak


Verder heb je nodig


Grote pan
koekenpan
vergiet

Cassarecce of penne met een zalige champignonsaus en rucola

In de tijd dat de pasta kookt maak jij de saus.
De rucola gaat op het allerlaatst rauw door de pasta.
In plaats van rucola zijn spinazieblaadjes ook heel lekker.
Wil je liever toch vlees door je pasta dan zijn hamreepjes of uitgebakken spekjes hierin heel lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de champignons schoon en snij ze in stukken.
Verhit in een ruime Koekenpan de olie en bak hierin de sjalotjes en de knoflook glazig.
Voeg de champignons, de verkruimelde bouillontablet en de oregano toe en bak dit al omscheppend ongeveer 5 minuten mee.
Blus af met de wijn. Laat de wijn zo inkoken dat er nog maar een klein beetje vocht over is.
Roer de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Roer de saus door de pasta en schep de rucola erdoor.
Maak de pasta op smaak met tabasco en eventueel nog wat peper en zout.
Dien de pasta op met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met een salade.
Gebruik je liever geen alcohol, laat de witte wijn dan gewoon achterwege.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top