Heerlijke pruimentaart met amaretto en een verukkelijke roomlaag

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Heerlijke pruimentaart met amaretto en een verukkelijke roomlaag

    Heerlijke pruimentaart met amaretto en een verukkelijke roomlaag

    Heerlijke pruimentaart met amaretto en een verukkelijke roomlaag

Juli/augustus: pruimentijd. Hier in Duitsland zie je dan als eerste de kwetsen, een stevige pruimensoort met losse pit waar je de heerlijkste taarten mee kunt bakken.
Natuurlijk kun je deze taart ook met andere pruimen bakken. Geen probleem.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 recipe.people
200 gram bloem + wat extra voor de vorm
50 gram + 50 gram + 2 eetlepels suiker
mespunt zout
1 eidooier + 2 eieren (M)
125 gram koude boter + wat extra voor de vorm
1 kilogram rijpe pruimen (bijv. kwetsen), gewassen, ontpit en gehalveerd
150 gram magere kwark
100 gram slagroom
1 zakje vanillesuiker
wat gemalen kaneel
2 eetlepels gemalen amandelen
3 eetlepls amaretto (niet echt noodakelijk)
3 eetlepels verkruimelde amarettini (ook niet echt nodig)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of mixer
spingvorm van plm. 26 cm doorsnede
plastic folie
kom voor de roomlaag

Bereidingswijze

Deeg:
Kneed een deeg door middel van de keukenmachine, mixer of met je handen van 200 gram bloem, 50 gram suiker, mespunt zout, eidooier en 125 gram koude in stukjes gesneden boter. Maak een bal van het deeg, verpak in plastic folie en leg het deeg plm. 1 uur in de koelkast.
Roomlaag:
Roer de kwark, slagroom, eieren, 50 gram suiker en vanillesuiker met de mixer door elkaar.

Meng de 2 eetlepels suiker met de kaneel.

Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte) of 150 graden (hetelucht)

Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
Bekleed de vorm met het deeg, zo dat ook de rand meegenomen wordt (plm. 3 cm. hoogte).
Betrooi de bodem met de gemalen amandelen en/of verkruimelde amarettini.
Verdeel de pruimen rechtop vanaf de buitenste rand over de taart.
Strooi wat amaaretto en/of de kaneelsuiker over de pruimen.
Giet de room over de pruimen.
Zet de taart op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen).
Laat de taart in de vorm afkoelen.

Bron

aangepast recept Kochen & Genieszen Special februari 2012

Serveertip

Lekker met slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten