Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2018
  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

  • Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

    Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

Dit recept kwam ik op Facebook tegen bij Leuke Recepten.
Ik heb bij het maken ervan, zoals gewoonlijk, mijn eigen draai eraan gegeven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kg zoete aardappelen
- 250 gram rundergehakt
- 1 el taco kruiden
- 1 klein blikje maïs
- geraspte kaas
- 1 avocado
- 10 kleine smaaktomaatjes (of kerstomaatjes)
- 1 kleine rode ui
- plakjes jalapeno
- zure room
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 220 graden. was de zoete aardappelen, borstel ze schoon en dep ze droog. Prik er met een vork gaatjes in. Giet er wat olijfolie op en bestrooi ze met peper en zout en schep ze door elkaar. Leg ze in een ovenschaal en zet ze ongeveer 40 minuten in de oven.
- Doe het gehakt met de taco kruiden in een pan en bak het een paar minuten.
- Haal de zoete aardappels uit de oven en controleer met een vork of mes of ze gaar en zacht zijn. Snijd ze net niet helemaal open en verdeel het gehaktmengsel erover, daarna de maïs en kaas. Zet ze nog 10 minuten in de oven.
- Snijd de tomaatjes, avocado en ui en verdeel dit over de aardappels. Doe er ook nog wat plakjes jalapeno op en garneer met een beetje zure room.

Bron

Leuke recepten, zelf gemaakt en aangepast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten