Bulgaarse koude komkommersoep of TARATOR
- Bulgaars, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-07-2018
Lekkere pittige koude soep voor de warme dagen.
Ingrediënten 4 personen
2 komkommers500 g yoghurt
3 à 4 teentjes geraspte knoflook
2 à 3 el gehakte walnoten (hou ook wat apart voor de afwerking)
1 bosje dille (hou ook wat apart voor de afwerking)
peper en zout
olijfolie
een scheutje citroensap
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 185,74 kcal |
Koolhydraten | 9,90 g |
Eiwitten | 8,40 g |
Vetten | 11,61 g |
Bereidingswijze
-Snijd enkele schijfjes komkommer en hou deze apart voor de afwerking.
-Rasp de rest van de komkommers (of snijd ze in heel kleine blokjes) en doe in een kom.
-Giet de yoghurt over de komkommer.
-Voeg de knoflook, gehakte walnoten en fijngehakte dille toe.
-Roer goed om en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en een scheutje citroensap.
-Voeg indien nodig wat water toe om de soep minder dik te maken.
-Laat de soep afkoelen in de koelkast en serveer ijskoud
-Giet de soep in kommetjes en werk af met enkele schijfjes komkommer, wat gehakte walnoten en enkele plukjes dille. Serveer (ijs)koud.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties