1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaarse keuken
  4. Bulgaarse koude komkommersoep of TARATOR

Bulgaarse koude komkommersoep of TARATOR

  • Bulgaars, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2018

Ingrediënten 4 personen


2 komkommers
500 g yoghurt
3 à 4 teentjes geraspte knoflook
2 à 3 el gehakte walnoten (hou ook wat apart voor de afwerking)
1 bosje dille (hou ook wat apart voor de afwerking)
peper en zout
olijfolie
een scheutje citroensap



Bulgaarse koude komkommersoep of TARATOR
Bulgaarse koude komkommersoep of TARATOR

Lekkere pittige koude soep voor de warme dagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd enkele schijfjes komkommer en hou deze apart voor de afwerking.
-Rasp de rest van de komkommers (of snijd ze in heel kleine blokjes) en doe in een kom.
-Giet de yoghurt over de komkommer.
-Voeg de knoflook, gehakte walnoten en fijngehakte dille toe.
-Roer goed om en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en een scheutje citroensap.
-Voeg indien nodig wat water toe om de soep minder dik te maken.

-Laat de soep afkoelen in de koelkast en serveer ijskoud

-Giet de soep in kommetjes en werk af met enkele schijfjes komkommer, wat gehakte walnoten en enkele plukjes dille. Serveer (ijs)koud.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top