Gegrilde sardientjes in pikante tomatensaus

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2018

Zomer op je bord, feest in je mond!

Heb je toevallig een cataplana, gebruik deze hiervoor. Zo niet, gebruik dan een wok of diepe koekenpan. Wel met een goede bodem waar niks in aankoekt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr middelgrote sardienen, ontgraat en schoongemaakt (ff je visboer vragen, wel zo makkelijk)

goeie scheut olijfolie
1 flinke sjalot, gesnipperd
1 groen pepertje, gesnipperd - mag ook een jalapeno zijn -
3 teentjes knoflook, geperst of fijngewreven
1 blik cherrytomaten op sap
1 kaneelstokje
2 blaadjes laurier (vers is t lekkerst...)
1 dl sherry medium dry
1 dl vis- of kippenbouillon
fijngesneden bladpeterselie of koriander


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
wok of diepe koekenpan
grillpan

Bereidingswijze

Begin met de saus.

Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot, pepertje en knoflook op niet te hoog vuur. Lekker ff sudderen.
Tomaatjes erbij met kaneelstokje en laurier, de sherry en bouillon en laat zeker 10 minuten pruttelen.
Fijngesneden peterselie/koriander erdoor en de saus is in principe klaar, mss op smaak met p&z brengen.

Wrijf de sardienen in met olijfolie, peper en zout. Meer moet dat nie zijn.
Verwarm de grillpan goed voor en grill de vis in ca 10 minuten om en om gaar.
Ligt eraan hoe groot/dik je sardienen zijn natuurlijk, even in de gaten houden en controleren.

Leg ze in de saus op een mooie serveerschaal en Smullen maar!


Bron

Recept van een vriend van ons

Serveertip

Lekker met (stok)brood of gebakken aardappeltjes en een lekkere borrel..

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten