1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Arancini / risottoballetjes

Arancini / risottoballetjes

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-07-2018

Ingrediënten 10 personen


100 gram risottorijst
75 gram mini mozzarellabolletjes
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
Halve groentebouillontablet
Halve theelepel Italiaanse kruiden
75 gram bloem
75 gram paneermeel
250 milliliter zonnebloemolie
2 eieren
Peper en zout



Heerlijk, risottoballen. Perfect voor bij de borrel. Een keer wat anders dat de bitterballen. Gemakkelijk te maken en ze smaken heerlijk. Al helemaal gecombineerd met wijn. Wat dacht je van een Chardonnay met houtrijping? 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de risotto samen met 180 milliliter water. Roer regelmatig om en voeg het bouillonblokje toe. Roer weer regelmatig om en laat de rijst vervolgens gedurende tien minuten op laag vuur garen. Schep ook weer regelmatig om.

Laat de rijst ongeveer een uur afkoelen in de pan.

Als de rijst afgekoeld is, meng je hier de kaas, kruiden en een ei doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het geheel in tien gelijke porties.

Begin met rollen: pak een mozzarellabolletje en rol hier de rijst omheen. Zorg ervoor dat de mozzarella helemaal bedekt is.

Klopt een ei los en doe in een kommetje. Rol het rijst door de bloem, vervolgens het ei en paneermeel.

Verhit in een pan olie en bak de ballen tot ze goudbruin zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floortje80


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floortje80
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top