Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Haringtartaar

Haringtartaar

Door: floortje80

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2018

Ingrediënten 4 personen


4 zoute haringen
1 sjalotje
25 gram verse bieslook
200 milliliter crème fraîche
2 theelepels komijnzaad
Peper en zout


Verder heb je nodig


Kookring of iets wat kan dienen als een kookring.


We bevinden ons midden in het haringseizoen, daarom is een recept met haring zeker op zijn plek. Deze haringtartaar is erg lekker met een witte wijn, zoals de Signature Montplo Ugni Blanc - Colombard.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de sjalot en snijd de bieslook in fijne stukken.
Snijd de haring in kleine blokjes.
Pak een grote bak en doe daar de haring, de sjalot, crème fraîche, bieslook, peper en zout in. Meng alles door elkaar. Hou nog wat bieslook achter voor de garnering.
Leg de kookringen op een bord en vul met de haring. Druk wat aan.
Haal de kookringen weg en garneer de tartaar met bieslook en eventueel wat komijn.

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floortje80
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top