Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Courgette
  5. Gratin van courgette met ricotta

Gratin van courgette met ricotta

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2018

Ingrediënten 4 personen


2 courgettes (grof geraspt)
1 ui (gesnipperd
2 eieren
40 g parmezaan (geraspt)
250 g ricotta
olijfolie
2 takjes vers basilicum (heel fijn gehakt)
1 knoflookteentje (geperst)
1/2 tl Provençaalse kruiden
peper
zout


Verder heb je nodig


4 ovenschoteltjes


Super lekkere gratin 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui. Spoel de courgette en rasp ze grof. Hak de basilicum heel fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Stoof de ui glazig in 1 el olijfolie. De er de courgette bij en pers er de knoflook bij, doe er de Provençaalse kruiden, peper en zout bij. Laat 10 minuten zachtjes garen, roer af en toe om. Laat afkoelen.
3 Klop de eieren los met de ricotta, peper en zout (en eventueel een mespunt cayennepeper). Roer er het courgettemengsel door.
4 Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie en bestrooi ze met gehakt basilicum. Verdeel er het mengsel over en zet 30 minuten in de oven. Serveer meteen, gegarneerd met wat basilicumblaadjes.

Tags

Bron

Libelle lekker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top