Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Roergebakken spitskool met pittig gemarineerde kip

Roergebakken spitskool met pittig gemarineerde kip

Door: pwiggers

Lekker knapperige spitskool met pittige kipstukjes..mmmm
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2018

Met spitskool kun je alle kanten uit. Het is een hele veelzijdige groente. We eten het dan ook graag. Deze keer dus met lekkere pittige gemarineerde kipfilet.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 spitskool, schoongemaakt in reepjes gesneden
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 middelgrote prei, schoongemaakt en klein gesneden
Plm. 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
Peper, zout
1 rode paprika, schoongemaakt, in blokjes gesneden
1 + 1 eetlepel zonnebloemolie

Marinade voor de kip:
1 eetlepel zonnebloemolie
1/2 eetlepel vloeibare honing
½ eetlepel Japanse of Chinese sojasaus
½ eetlepel pittige mosterd
paar druppels worcestersaus of maagi-aroma
1 flinke teen knoflook, gepeld en gesnipperd
3 eetlepels tomatenketchup
mespunt cayennepeper


Verder heb je nodig


Wok
schaaltje voor de marinade


Bereidingswijze

Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten genoemd onder marinade goed door elkaar te mengen.
Laat de kipblokjes hierin minimaal 2 uur marineren.
Laat de kip goed uitlekken. Bewaar de marinade !!!
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok en bak de stukjes kipfilet hierin rondom bruin en gaar. (pl. 5 minuten) Haal de kip uit de wok en zet even apart.
Voeg de volgende eetlepel olie toe in de pan en bak hierin de gesnipperde ui glazig.
Doe de gesneden spitskool en prei in de wok en bak een paar minuten mee.
Voeg de marinade bij de spitskool in de wok en laat de spitskool met de prei hierin beetgaar worden. (plm. 5 tot 10 minuten) Opletten dat de spitskool niet te zacht wordt, dat is niet lekker.
Voeg als laatste de stukjes paprika en stukjes kipfilet toe aan de spitskool.
Meng alles goed door elkaar en maak eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met rijst, mie of aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top