koolhydraatarme cake

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • koolhydraatarme cake

    Koolhydraatarme cake

    Koolhydraatarme cake

De structuur van deze cake lijkt veel meer op een "gewone"cake dan een gemaakt met amandelmeel.

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
100 gram roomboter
100 gram roomkaas (aldi, lidl)
3 eieren
1 tl vanille aroma
80 gram ery pure (steviala) of andere Erythritol zoetstof
1 pakje houdbare of verse slagroom (200ml)
10 gram bakpoeder
1/4 tl xantaangom (als je dit niet hebt kan je het weglaten)
60 gram whey perfection vanille (body&fit) of andere goed oplosbare proteïne poeder
50 gram kokosmeel
snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 162,30 kcal
Koolhydraten 2,32 g
Eiwitten 5,96 g
Vetten 13,97 g
Benodigdheden
Mixer
cakeblik

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht 135 graden

zorg dat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur zijn, anders even 30 sec in de magnetron.
roomboter en roomkaas goed mengen, daarna de eieren ,slagroom en vanille erdoor mixen.
mix alle droge ingrediënten goed door elkaar. daarna alles bij elkaar doen en met de elektrische mixer goed mengen.
je ziet nu dat er een stevig beslag ontstaat dat bijna niet meer vloeit.proef even of je het zoet genoeg vind,(verliest iets van de zoetkracht tijdens het bakken maar niet veel) voeg anders nog wat zoetstof toe.

doe het beslag in de ingevette cakevorm en plaats ongeveer 60 minuten in de oven, of totdat een saté prikker er droog uitkomt

Serveertip

Je kunt ook nog een frosting maken als het iets feestelijker moet zijn gebruik daarvoor een poedersuiker vervanger zoal steviala frost of sukrin icing

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lvhemert avatar
lvhemert

Doorsturen

Home Recepten