Zalmbuffet voor 4 personen

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2018
  • Zalmbuffet voor 4 personen

    Zalmbuffet voor 4 personen

    Zalmbuffet voor 4 personen

Lekker zalmbuffet voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
1 L visbouillon (3 blokjes opgelost in 1 L heet water)
1 eiwit
6 gelatineblaadjes (1,6 g elk)
bieslook (vers) (enkele sprietjes)
peper en zout

Voor de gevulde eitjes:
2 eieren
50 g noordzeegarnalen (diepvries)
1 eetl. room
1/2 tl peterselie (vers) (fijngesnipperd)

Voor de gevulde tomaten:
2 tomaten
1 sjalot
75 g verse geitenkaas (bv. Chavroux)
1 koffiel. dragon (vers) (fijngesnipperd)

Voor de gerookte zalmpasteitjes:
4 sneetjes gerookte zalm
1 avocado
1/2 grannysmithappel
1/2 limoen (alleen het sap)
1 eetl. room
1 eetl. rode lompviseitjes
1 eetl. bieslook (vers) (fijngesnipperd)
Voor de kruidenrijst:
2 kopjes rijst
1 blokje bouillon voor pasta en rijst
1 eetl. zwarte lompviseieren
1 tl. dragon (gedroogd)
1 tl. peterselie (gedroogd)
1 tl. bieslook (gedroogd)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Breng de visbouillon aan de kook en dompel er de zalmsteaks volledig in onder. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat 5 min. sudderen. Neem van het vuur en laat de zalm afkoelen in de bouillon.
- Kook de eitjes 10 min., tot ze hard zijn. Laat afkoelen en pel ze. Laat de garnalen volledig ontdooien en uitlekken in een vergiet.
- Pel de tomaten (leg ze eerst 10 sec. in kokend water). Snij in twee en hol ze uit. Laat omgekeerd uitlekken. Snij de sjalot fijn.
- Snij de avocado in twee en verwijder de pit. Schil de 2 helften en snij in stukken. Mix de avocado met het limoensap, de room en het bieslook. Meng er stukjes appel (zonder schil) en de lompviseitjes onder. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de rijst gaar in de rijstbouillon (1 blokje opgelost in 4 tassen heet water) en laat afkoelen.
Bereidingvoorbereiding, de dag voordien + 35 min. + afkoelen
1. Snij de eitjes in twee en haal het eigeel eruit. Plet het eigeel fijn met een vork en meng er de garnalen, room en peterselie onder. Kruid met peper en zout. Vul de eitjes terug op en plaats in de koelkast.

2. Haal 1 zalmsteak uit de bouillon, laat wat uitlekken en haal het bruine laagje op de vis weg met een mesje. Plet de zalm fijn met een vork en meng er de sjalot, de geitenkaas, 3/4 van de dragon, peper en zout onder. Vul hiermee de uitgeholde tomaten en zet opzij in de koelkast. Versier met de rest van de dragon.
3. Leg een sneetje gerookte zalm in een kleine vorm (bv. een ijsschep) en vul met de avocadopuree. Vouw de overhangende gerookte zalm toe tot een pasteitje. Plaats in de koelkast.
4. Maak de visgelei: laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Neem 0,25 dl van de visbouillon en breng aan de kook met een losgeklopt eiwit. Neem van het vuur en zeef door een doek of een koffiefilter. Meng de uitgeknepen gelatineblaadjes met de gezeefde bouillon. Laat de gelei afkoelen in de koelkast tot ze dik begint te worden.
5. Neem de rest van de zalmsteaks uit de bouillon en verwijder het bruine laagje. Leg sprietjes bieslook op de zalm als versiering en strijk de gelei over de zalm.
6. Meng de kruiden en de lompviseitjes onder de rijst en doe in een vorm. Druk goed aan.
Afwerking :
-Doe de rijst uit zijn vorm in het midden van een grote, platte schotel. Verdeel rondom wat sla en schik er de zalmsteaks, de gevulde eitjes, de gevulde tomaten en de gerookte zalmpasteitjes op. Dien op met cocktail- en tartaarsaus.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten