1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Vegetarische groene curry

Vegetarische groene curry

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2018

Ingrediënten 4 personen


Curry pasta

4 Teentjes knoflook
1 Cm Gember
1 Tl Garam Massala
1 El Kerrie poeder
1 tl Koriander poeder
1 El Komijn poeder

1/2 pakje verse koriander
2 Tl vis saus (Nam Pla)
2 El soya saus of ketjap
1/2 pakje basilicum blaadjes (Thaise or Europees)
Olie

Curry groenten
1 Ui
1 Paprika
200 gram sperzie bonen
1 Paksoi
1 Bosje bosuien
400 Ml kokos melk
1/2 Tl Zout
1/2 Tl Peper
Basmati rijst.


Verder heb je nodig


Pan
Spatel
Koksmes
Snijplank
Knoflookpers
Foodprocessor/blender


Ik kocht vroeger altijd een groene curry pasta. Deze keer wil ik een poging wagen om het zelf te maken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Curry pasta ingredienten in de food processor doen en fijn malen tot een pasta
- Bak de ui en de rest van de groenten
- Voeg 3 El van de curry pasta toe en voeg daarna de kokosmelk
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveren met rijst

Serveertip

De authentieke groene curry schijnt pittig te moeten zijn vanwege de groene chili pepers. Als je van pittig houdt kan je dat in je curry pasta toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top