Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pastasalade
  5. Italiaanse pastasalade met asperges

Italiaanse pastasalade met asperges

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2018

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram asperges
- 250 gram pasta
- handvol geroosterde pijnboompitten
- 200 gram gerookte kipfilet
- 100 gram (kalamata) olijven
- 100 gram zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 1 el balsamico azijn
- 5 el olijfolie
- handvol blaadjes basilicum
- 75 gram Rucola
- Parmezaanse kaas (schilfers)
- peper en zout naar smaak



De laatste witte asperges van het seizoen. Geen nood want dit recept is ook heerlijk met groene asperges. Je kunt de asperges ook vervangen door courgette of sperzieboontjes maar komkommer of paprika kan ook.
Het is heerlijk als hoofdgerecht met warme dagen en doet het ook goed als bijgerecht bij een bbq. Ook erg lekker bij een picknick of als lunchgerecht (mee naar je werk)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de pasta. Als de pasta gaar is, giet af, spoel af met koud water en laat dit goed uitlekken.
- Schil de asperges. Snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de asperges op +/- 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de gerookte kip en zongedroogde tomaten in stukjes, hak de basilicum grof . Doe de pasta in een grote kom, doe de asperges en pijnboompitten erbij. Voeg achtereenvolgens de olijven, kipfilet, zongedroogde tomaten, basilicum, 3 el olijfolie, en 1 el balsamico azijn toe. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout.
- De Italiaanse pastasalade is nog lekkerder de dag erna, dan hebben de smaken goed kunnen intrekken. Voor het opdienen doe je de rucola erdoorheen.
- Schaaf er wat schilfers Parmezaanse kaas overheen.

Tags, , , , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met een stuk (Ciabatta) brood en een lekkere koele rosé of witte wijn.

Bron

BonApetit zelf gemaakt en aangepast



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top