1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2018

Ingrediënten 4 personen


2,5 dl melk
2 eieren
30 gram bloem
10 gram amandelmeel
20 gram suiker
boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal (met voldoende hoogte voor het rijzen van de taart)
kom om het beslag te mengen
pannetje om melk te verwarmen
garde
ontpitter voor kersen

Clafoutis
Clafoutis

Het klassieke Franse zomerse nagerecht. Eenvoudig te maken en bijzonder lekker. De echte Clafoutis is met verse kersen. Ander zomers fruit kan ook, bij voorbeeld wilde perziken. Dan heet het dessert een Flaugnarde. Alleen de variant met kersen heet Clafoutis.
We ontpitten de kersen (dat eet wel zo gemakkelijk) maar omdat de pitten een specifieke smaak toevoegen (namelijk amandelsmaak) gebruiken we wat amandelmeel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de 2 eieren los. Voeg dan de bloem toe en meng met een garde. Voeg dan de amandelbloem en de suiker toe. Verwarm de melk en voeg deze al roerend toe aan het beslag.
Beboter de vorm en leg de ontpitte kersen op de bodem. Een laag is voldoende. Laat wat ruimte tussen de kersen.
Giet het beslag over de kersen. Die moeten net niet onder staan (je ziet dus nog wat van de bovenkant van de kersen).
Plaats de vorm in de voorverwarmde oven op 180 graden. Onderin is het beste (op 1/3).
Na 20 minuten is het beslag stevig. Leg wat kleine schijfjes boter op de taart en bak nog een keer 20 minuten op 180 graden.
Haal de taart uit de oven en laat deze goed afkoelen, zeker een uur. Clafoutis moet warm worden gegeten, beslist niet heet.

Serveertip

Poedersuiker op de Clafoutis (vlak voor serveren) maakt de taart extra feestelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CookAndDrinkWithUs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CookAndDrinkWithUs
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top