Bibimbap met gehakt, kimchi, shiitake en ei
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-07-2018
Bibimbap met gehakt, kimchi, shiitake en ei is het ideale recept als je weinig tijd hebt. Dit gerecht bestaat uit rijst, een heleboel groenten en een spiegelei erbovenop! Het gerecht komt uit Korea en is er in veel verschillende variaties. Ga jij hem proberen?
Ingrediënten 4 personen
300 gram rundergehakt30 ml Lee Kum Kee Hoisin-Saus
300 gr rijst
1 zak baby spinazie
1 komkommer
250 gr groene asperge tips
3 wortels
400 gr Shiitake
300 gr Kimchi
4 Eieren
2 Uien
45 ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus
45 ml Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de shiitake in stukjes en bak deze aan in een Koekenpan. Bak ze een paar minuten en blus ze dan af met een 3 eetlepels Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus .
3. Rul het gehakt met 2 eetlepels Lee Kum Kee Hoisin-Saus . Snijdt ondertussen de komkommer, aspergetips en wortel julienne (in reepjes) en snijd de ui in ringen.
4. Bak een spiegelei en strooi hier peper en zout naar smaak over en maak een dressing met de Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie door deze over de bibimbap te verdelen .
5. Pak een kom en leg hier de rest in. Verdeel de groenten, het gehakt en de kimchi over de rijst. Leg hier het spiegelei op en sprenkel de dressing over het gehakt.
Bron
Dit recept is in samenwerking met Lee Kum Kee Nederland
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties