1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Saus
  6. Varkenshaas in Romige Ierse Whiskey Saus

Varkenshaas in Romige Ierse Whiskey Saus

Door: jhcv

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2018

Ingrediënten 4 personen


500 gr varkenshaas in dikke plakken gesneden
2 eetlpls boter
1 theelpl knoflookpoeder
1 theelpl Italiaanse kruiden
zout en peper naar smaak
250 gr gemengde paddenstoelen in plakjes

Romige whiskeysaus:

1 eetlpl bloem
80 ml Ierse Whiskey
170 ml runderbouillon
125 ml room
1 eetlpl Worcestershiresaus
1 theelpl Italiaanse kruiden
zout en peper naar smaak


Varkenshaas in Romige Ierse Whiskey Saus
Varkenshaas in Romige Ierse Whiskey Saus

Varkenshaas in Ierse whiskeysaus is een “match made in heaven”. Als je dan ook nog gemengde paddenstoelen toevoegt is het helemaal superlekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bestrooi het vlees met de kruiden en laat deze even intrekken.
2. Verwarm 1 eetlpl boter in een grote koekenpan.
3. Bak de varkenshaas in 4-5 minuten per kant gaar en goudbruin, haal uit de pan en leg op een bord.
4. Zet de pan terug, voeg 1 eetlpl boter toe en bak de paddenstoelen goudbruin in 5-6 minuten.
5. Haal uit de pan en leg op een bord.
6. Zet de pan terug op het vuur, voeg 1 eetlpl boter toe, laat smelten en voeg de bloem toe.
7. Schenk de whiskey er bij en roer goed door, vervolgens de bouillon en de room.
8. Roer tot een mooie gebonden zachte saus en voeg dan de Worcestrshiresaus en Italiaanse kruiden toe.
9. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 2-3 minuten pruttelen.
10. Leg de varkenshaas terug in de pan, voeg ook de paddenstoelen toe en laat goed warm worden.
11. Serveer meteen.

Tags, , ,

Bron

Julia's Album



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top