Pad thai

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2018
  • Pad thai

    Pad thai

    Pad thai

Dit recept heb ik van smaakmenutie.nl, een leuke site met heerlijke gerechten. Ik heb het een beetje aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr rijst noedels (100 gr pp)
250 gr kipfilet of kippenhaasjes
150 gr witte kool
125 gr taugé
4 stengels lente-ui
2 limoentjes
2 eieren
1 el tamarinde pasta
1 el (bruine) suiker
Voor de marinade:
2 el sojasaus
2 el sesamolie
2 el vissaus
2 tenen knoflook
1 rode peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng in een kom 2 el sojasaus met 2 el sesamolie, 2 el vissaus, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 1 gesneden rode peper.
2. Snijd de kipfilet in stukjes en meng grondig door de marinade zodat alle kip is bedekt.
3. Blancheer de taugé kort door deze even een minuutje te koken en daarna af te spoelen met koud water.
4. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. Heb je verse witte kool, snijd deze dan ook in fijne stukjes.
5. Doe een scheutje (1 el) arachide- of olijfolie in de wok en voeg de kip toe.
6. Bak op hoog vuur een minuut of 3-4 aan terwijl je constant roert.
7. Ondertussen bereid je de noedels volgens de verpakking.
8. Voeg de kool, lente-ui en taugé toe aan de kip in de wok en bak op hoog vuur terwijl je het constant omschept.
9. Voeg na een minuut of 2 het sap van 1 limoen toe, samen met 1 el (bruine) suiker en 1 el tamarindepasta.
10. Blijf roeren en voeg na een minuutje de eitjes toe. Blijven roeren tot de eitjes goed zijn opgenomen.
11. Nu mag het vuur wat lager (middelhoog). Voeg tot slot de noedels toe en meng deze door het geheel.

Bron

smaakmenutie.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten