Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Verrukkelijke peperonata van paprika met heerlijke zachte geitenkaas

Verrukkelijke peperonata van paprika met heerlijke zachte geitenkaas

Door: pwiggers

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie
3 verschillende paprika's in repen gesnden
1 middelgrote rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
1 takje rozemarijn
1/2 thelepel gedroogde oregano
zout en peper
1 eetlepel balsamicoazijn
1 stokbrood in plakjes gesneden
plakjes zachte geitenkaas (Bettine Blanc)


Verder heb je nodig


Koekenpan met deksel

Zo lekker ! Echt een topper: verukkelijk zacht gebakken paprika's met rode ui en geitenkaas

Je weet niet wat je proeft.


Wat was dat lekker! Heerlijke gebakken paprika's met kruiden samen met de zachte geitenkaas op een sneetje stokbrood. Het schaaltje was wel heel snel leeg.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime Koekenpan.
Voeg de paprika's en uien toe, de rozemarijn en wat zout en peper.
Laat op laag vuur in een koekenpan met de deksel ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe even door.
Als de ui en paprika zacht zijn zet je het vuur wat hoger, giet de azijn erbij en laat dit verdampen.
Maak op smaak met zout en peper.
Doe de peperonata samen met de geitenkaas op een schaal.

Besmeer het stokbrood met wat geitenkaas en schep er wat van de peperonata op.

Tags, ,

Serveertip

Dit is ook lekker op een bruine boterham.
Je kunt de plakjes stokbrood ook even roosteren, dan besmeren met de geitenkaas, wat peperonta erop en serveren als bruschetta.

Bron

21 mei 2018 - Cookingdom beetje aangepast



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top