Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

  • Engels, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018
  • Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

    Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

    Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

  • Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

    Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

    Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

Een heerlijke fris smakende cake met lekkere grote blauwe bessen.
Omdat blauwe bessen geen uitgesproken smaak hebben heb ik wat citroensap en limoncello door het cakebeslag gedaan. Dat was een goed idee want de cake smaakt echt verrukkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
150 gram zachte boter
130 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
180 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder + 1 eetlepel extra voor de bessen
plm. 125 gram blauwe bessen
1 theelepel geraspte citroenschil
sap van 1/2 uitgeperste citroen
borrelglas limoncello (hoeft niet echt maar is wel lekker)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 217,04 kcal
Koolhydraten 23,82 g
Eiwitten 3,25 g
Vetten 11,44 g
Benodigdheden
Cakvorm 22 - 24 cam
handmixer of keukenmachine
beslagkom
citroenpers
zeef
spatel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.
Mix de boter met de suiker en het zout in een kom tot je een mooie lichgele kleur hebt gekregen (plm. 5 minuten).
Mix de eieren hier één voor één door.
Mix de citroenschil, citroensap en limoncello door het boter/ei-beslag.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit voorzichtig erdoor. (zo krijg je een echt luchtige cake).
Meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem of zelfrijzend bakmeel (dan zakken ze niet zo naar beneden).
Doe de helft van het cakebeslag in de cakevorm.
Verdeel de blauwe bessen over het deeg en doe hierover de rest van het cakebeslag.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake plm. 60 minuten.
Probeer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is (er mag dan geen deeg meer aan kleven).
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
Haal de cake uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.

Serveertip

Lekkere verjaardagscake en lekker bij koffie en thee,

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 12-07-2018

Ook hier heeft Smult een foto van gemaakt. Dank je wel.

pwiggers avatar
pwiggers 06-07-2018

Bedankt voor de reactie en het meenemen van het recept poebeerr en fransine

poebeerr avatar
poebeerr 05-07-2018

Ziet er heerlijk uit. Zodra het niet meer zo warm is, ga ik hem bakken. Bedankt voor je recept.

fransine avatar
fransine 05-07-2018

eind van de maand jarig, leuk om te trakteren, bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten