Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

Heerlijke luchtige citroencake met bosbessen en limoncello

Door: pwiggers

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 12 personen


150 gram zachte boter
130 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
180 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder + 1 eetlepel extra voor de bessen
plm. 125 gram blauwe bessen
1 theelepel geraspte citroenschil
sap van 1/2 uitgeperste citroen
borrelglas limoncello (hoeft niet echt maar is wel lekker)


Verder heb je nodig


Cakvorm 22 - 24 cam
handmixer of keukenmachine
beslagkom
citroenpers
zeef
spatel

Zalige bosbessencitroencake

Een heerlijke fris smakende cake met lekkere grote blauwe bessen.
Omdat blauwe bessen geen uitgesproken smaak hebben heb ik at citroensap en limoncello door het cakebeslag gedaan. Dat was een goed idee want de cake smaakt echt verrukkelijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm in met boter en bstuif met wat bloem.
Mix de boter met de suiker en het zout in een kom tot je een mooie lichgele kleur hebt gekregen (plm. 5 minuten).
Mix de eieren hier één voor één door.
Mix de citroenschil, citroensap en limoncello door het boter/ei-beslag.
Zeef het zelfrijzenbakmeel en spatel dit voorzichtig erdoor. (zo krijg je een echt luchtig cake).
Meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem of zelfrijzend bakmeel (dan zakken ze niet zo naar beneden).
Doe de helft van hetcake beslag in de cakevorm.
Verdeel de blauwe bessen over het deeg en doe hierover de rest van het cakebeslag.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake plm. 60 minuten.
Probeer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is (er mag dan geen deeg meer aan kleven).
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
Haal decake uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.


Tags, ,

Serveertip

Lekkere verjaardagscake en lekker bij koffie en thee,



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top