Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Super lekkere gemarineerde zalm met dille uit de oven

Super lekkere gemarineerde zalm met dille uit de oven

Door: pwiggers

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 2 personen


2 eetlepels verse dille, gehakt
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel honing
1 eetlepel droge witte wijn of citroensap
1 mespunt gemalen koriander
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout
lemon pepper van Jonnie Boer of je eigen pepersoort
plm. 250 gram zalmfilet


Verder heb je nodig


Ovenschaal
aluminiumfolie

Foto is gemaakt voordat de zalm de oven in ging,

Er komt snel een foto "uit de oven" als ik het deze week weer ga maken.


Wat hebben we genoten van dit super lekkere stukje gemarineerde zalm.
Ik ben helaas vergeten nog een foto te maken toen de zalm uit de oven kwam, maar deze week ga ik de zalm nog een keer maken (was echt super lekker) en dan komt de volgende foto eraan.
Denk aan een marinadetijd van plm 30 minuten

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Hak de dille fijn.
Klop een marinade van de olijfolie, honing, citroensap, gemalen koriander en knoflook.
Wrijf de zalm in met peper en de lemon pepper van Jonnie Boer of met je eigen soort peper.
Verdeel de marinade over de zalm en laat de marinade ongeveer 30 minuten intrekken. Keer de zalm tussentijds om.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de zalm in de Ovenschaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.
De zalm is dan precies goed. Niet droog maar nog lekker sappig.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen, aardappelpuree, sla, sperziebonen, doperwten, snijbonen, etc. etc.

Bron

Iets aangepast recept van internet



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top