Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Baked Brie and Wild Mushroom Tart

Baked Brie and Wild Mushroom Tart

Door: jhcv

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 6 personen


25 gr boter
300 gr smaakvolle gemengde paddenstoelen in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 takje rozemarijn, steeltjes fijngeknipt
400 fr baby apinazie
2 x 375 gr bladerdeeg
400 gr Brie, korst verwijderd en in plakjes
1 middelgroot ei, los geklopt



Ook lekker met Taleggio of Camembert in plaats van Brie. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een grote Koekenpan en bak de paddenstoelen in 2-3 minuten bruin.
2. Zet het vuur lager en voeg de knoflook en rozemarijn toe, breng op smaak en bak 1-2 minuten mee.
3. Laat de paddenstoelen afkoelen.
4. Leg de spinazie in een vergiet en giet er een ketel kokend water over om te laten slinken.
5. Knijp vervolgens al het water uit de spinazie.
6. Rol het bladerdeeg uit op bakpapier, bedek met de spinazie, het paddenstoelenmengsel en tenslotte de Brie (laat rondom 2 cm vrij).
7. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
8. Leg het 2e vel bladerdeeg over de vulling en druk de randen met je vngers goed aan om lucht te verwijderen en druk dan de randjes goed dicht met een vork.
9. Geef een aantal insnijdingen met en scherp mes, laat 20 minuten rusten en verwarm de oven voor op 200 graden.
10. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het resterende ei en bak de taart in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.

Tags, , ,

Bron

Delicious magazine



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top