1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische keuken
  5. Matt Preston's Fish Puttanesca

Matt Preston's Fish Puttanesca

  • Australisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 2 personen


Extra virgine olijfolie
zout en peper naar smaak
2 x 180 gr witvis filet (b.v. Kabeljauwhaas)
1 kleine venkelknol
½ rode ui, in dunne ringen
200 gr cherry tomaatjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
6 takjes tijm
250 gr gezeefde tomaten
120 ml witte wijn
1 ½ theelpl suiker
1 ½ eetlpl rode wijnazijn
70 gr kalamata olijven
2 eetlpls kappertjes, uitgelekt



Matt Preston's Fish Puttanesca
Matt Preston's Fish Puttanesca

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Leg voor de saus de venkel, ui, cherrytomaatjes en knoflook in een ovenschaal.
3. Breng op smaak met zout en peper en tijmblaadjes.
4. Schep alles om in 2 eetlpls olie en 20 minuten in de oven.
5. Breng in een pan de gezeefde tomaten, wijn en suiker aan de kook en neem de pan van het vuur.
6. Roer de wijnazijn er door en beng op smaak met zout en peper.
7. Schenk de saus over de hete groenten en voeg de olijven en de kappertjes toe.
8. Bestrijk de vis licht met olie en bestrooi met zout en peper.
9. Leg de vis in de warme saus in de ovenschaal en laat het bovenste deel boven de saus uitsteken.
10. Laat de schaal nog 10 minuten in de oven staan, let op dat de vis niet te gaar wordt.

Bron

Matt Preston



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top