Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse tomatentaart

Italiaanse tomatentaart

Door: jhcv

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 6 personen


6 plakjes bladerdeeg
Olijfolie
2 rode uien
4 lente-uitjes
2 el balsamico azijn
1 el suiker
150 g ricotta
1 ons Prosciutto de San Daniele
4 Italiaanse tomaten
4 eieren
125 ml slagroom
60 g geraspte Pecorino- of Parmezaanse kaas
Zout
Versgemalen zwarte peper
Rozemarijn



.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Vet een quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
3. Snij de uien in dunne ringen en doe hetzelfde met de lente-ui.
4. Verhit de olijfolie in een Koekenpan en bak hierin de uien aan.
5. Besprenkel met de balsamico en de suiker en bak het geheel totdat het vocht verdampt is.
6. Laat het iets afkoelen.
7. Meng de eieren met de room, de geraspte kaas en wat zout en peper.
8. Verdeel het uienmengsel over de bodem van de quiche.
9. Leg er wat plukjes ricotta op. Giet het eimengsel erover.
10. Snij de Prosciutto in reepjes en de tomaat in plakjes.
11. Verdeel beiden over de quiche.
12. Bestrooi met wat rozemarijn en bak de quiche af in ca. 30-40 min.

Tags,

Bron

Lidl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top