Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Garlic Butter Mushroom Stuffed Chicken

Garlic Butter Mushroom Stuffed Chicken

Door: jhcv

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 4 personen


Paddenstoelen:
250 gr kastanjechampignons
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlpls fijngehakte peterselie
zout en peper naar smaak

Kip:
4 kipfilets
1 theelpl uienpoeder
1 theelpl gedroogde peterselie
8 plakken mozzarella
25 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Knoflook-Parmezaanse saus:
1 eetlpl olijfolie
2 grote tenen knoflook, fijngehakt
250 ml room
1 eetlpl Dijon mosterd
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
½ theelpl maizena
2 eetlpls fijngehakte peterselie



Als je zoals ik gek bent op champignons moet je dit echt een keertje maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Smelt de boter in een grote ovenbestendige pan.
3. Voeg de knoflook toe en bak zachtje gedurende 1 minuut.
4. Voeg de champignons toe, zout en peper naar smaak en de peterselie.
5. Bak al omscheppend tot de champignons goudbruin en zacht zijn.
6. Bestrooi de kip met zout, peper, uienpoeder en gedroogde peterselie.
7. Snij de kip horizontaal in zodat een envelop ontstaat.
8. Leg 2 plakken mozzarella in elke kipflet.
9. Verdeel het champignonmengsel over de 4 kipfilets en bedek met Parmezaanse kaas.
10. Sluit de envelop met een tandenstoker of satépen.
11. Verwarm de pan opnieuw en bak de kip aan beide kanten goudbruin.
12. Dek de pan af en zet gedruende 20 minuten in de oven.
13. Maak intussen de saus, bak de knoflook 1 minuut.
14. Zet het vuur laag en voeg de mosterd en de room toe.
15. Breng de saus aan de kook en voeg de eventueel overgebleven champignons en de Parmezaanse kaas toe.
16. Laat zachtjes pruttelen tot de kaas is gesmolten.
17. Breng op smaak met zout en peper.
18. Serveer de kip met rijst of pasta en schenk de saus er over.

Tags, , , ,

Bron

Karina



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top