Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. 3x omelet: frans, spaans &; italiaans

3x omelet: frans, spaans &; italiaans

Door: jhcv

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2018

Ingrediënten 4 personen


Zie bereidngswijze


Tags


.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Moderato op z'n Italiaans
1. Gebruik voor een frittata voor 4 personen 6 eieren en een pan van ± 25 cm Ø.
2. Verhit de ovengrill voor op de hoogste stand.
3. Klop de eieren los met peper en zout.
4. Verhit 2 el milde olijfolie in een ovenbestendige antiaanbakpan.
5. Giet het ei erin en verdeel al gegaarde groenten, aardappels, vlees, kip of vis (± 500 g) erover.
6. Bestrooi met ± 25 g  Parmezaanse kaas.
7. Laat ± 1 min. stollen en zet de pan dan ± 5 min. in de oven of tot de frittata net gaar is.

Vite als de Fransen
1. Voor een klassieke Franse €baveuse' (niet helemaal gestolde) omelet kluts je 2 eieren flink met een snufje zout.
2. Verhit op halfhoog vuur 1 el boter in een anti-aanbakpan.
3. Als de boter is uitgebruist, giet je de eieren in de pan.
4. Laat ± 20 sec. iets steviger worden en duw dan met een spatel de buitenkanten iets naar binnen.
5. Bestrooi evt. met wat bieslook.
6. Schud de pan zachtjes zodat het ei regelmatig over de pan wordt verdeeld.
7. Is de omelet nog iets vloeibaar, klap of schud de omelet van het vuur af dubbel en serveer meteen.

Lentamente op z'n Spaans
1. Klop voor een tortilla voor 4 personen 6 eieren met een snuf zout los in een kom.
2. Snijd ± 600 g aardappels in plakjes en 1 ui in ringen.
3. Verhit minstens 125 ml milde olijfolie in een hoge Koekenpan van ± 25 cm Ø met dikke bodem.
4. Bak de aardappel en ui op halfhoog vuur af en toe omscheppend gaar in ± 25 min. en breng op smaak met zout.
5. Giet de olie af in een kom.
6. Schep de aardappels door het losgeklopte ei.
7. Doe 3 el van de afgegoten olie in de pan en giet het eimengsel erbij.
8. Bak op heel laag vuur afgedekt ± 10-15 min. of tot de bovenkant bijna is gestold.
9. Keer op een bord en laat de tortilla weer in de pan glijden.
10. Bak in ± 5 min. gaar. Laat ± 10 min. afkoelen.
11. Ook koud erg lekker.

Tags

Bron

Delicious magazine



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top