1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Wortelsalade

Wortelsalade

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-07-2018

Ingrediënten 4 personen


500gr winterwortel, 20gr verse gember of twee bolletjes stemgember, eetlepel gembersiroop of sinaasappelmarmelade of honing, snufje zout en en peper flinke scheut witte azijn (mag ook witte balsamico zijn)


Verder heb je nodig


Mesje en rasp


Bij Christian, ons favoriete restaurant kregen wij eens superlekkere geblancheerde kleine worteltjes met een bovennatuurlijke intense smaak. Wat bleek hij kookte ze in gemberwater. Dat bracht mij op dit recept dat het zeer goed doet bij een bbq.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de winterwortel en de gember
Voeg azijn, 'zoetstof' (gembersiroop, sinaasappelmarmelade of honing) en snufje zout en peper toe
Mengen en 10 minuten in koelkast laten trekken
Klaar

Goed afgesloten tot wel een week houdbaar en lekker

Serveertip

Voeg ontvelde roze grapefruit partjes en/of mintblaadjes toe



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top