Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gevulde tomaten op zijn Frans

Gevulde tomaten op zijn Frans

Door: Smult

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2018

Ingrediënten 6 personen


- 50 g. langkorrelige rijst
- 1 groentebouillonblokje
- 300 g. half-om-halfgehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 10 g. platte peterselie, fijngesneden
- Versgemalen zwarte peper en zout
- 6 coeur de boeuf tomaten, uitgehold
- 100 g. paneermeel
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden


Verder heb je nodig


- Ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat


Kijk op www.smult.nl voor de beste acties! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst in water met bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Meng gekookte rijst met gehakt, ui, knoflook, peterselie, peper en zout.
3. Vul uitgeholde tomaten met het mengsel. Meng paneermeel met Provençaalse kruiden en verdeel over de gevulde tomaten.
4. Zet de tomaten in de Ovenschaal of op de bakplaat en bak in circa 45 minuten gaar in de oven.

Tags, ,

Bron

Smult 20



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top