Avocado toast met ketjap-sriracha dressing
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 29-06-2018
Lekker gezond brood met avocado!
Ingrediënten 4 personen
4 dikke boerenboterhammen (bijv. zuurdesem)3 el ABC Ketjap
1-2 tl sriracha saus
2 rijpe vleestomaten
1 teentje knoflook
2 eetrijpe avocado's
½ citroen
1 bakje tuinkers of alfalfa
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 202,95 kcal |
Koolhydraten | 5,32 g |
Eiwitten | 2,26 g |
Vetten | 18,02 g |
Bereidingswijze
Rooster de boterhammen aan beide kanten goudbruin.
Meng ondertussen de ketjap met wat Sirachaha naar smaak.
Halveer de tomaten en pel het teentje knoflook. Wrijf de geroosterde boterhammen lichtjes in met wat knoflook en royaal in met de gehalveerde tomaten.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Verdeel de avocado over de geroosterde boterhammen, druppel er wat citroen over en besprenkel met de ketjapdressing. Verdeel er wat plukjes tuinkers of alfalfa over. Serveer direct.
Bron
ABC Heinz
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties