Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Geroosterde tomaten-ketjapsoep met wortel &; selderij

Geroosterde tomaten-ketjapsoep met wortel &; selderij

Door: ABCHeinz

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2018

Ingrediënten 4 personen


750 g tomaten
3 uien
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
peper en zout
2 el paprikapoeder
3-4 el ABC Ketjap Manis
1/3 bosje bladselderij
75 g worteljulienne


Geroosterde tomaten-ketjapsoep met wortel &; selderij
Geroosterde tomaten-ketjapsoep met wortel &; selderij

Heerlijke en gezonde maaltijd!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Was en halveer de tomaten. Pel en halveer de uien en knoflook. Verdeel over de bakplaat en laat in het midden van de oven in ca. 20 minuten zacht en licht geblakerd worden.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de tomaat, ui en knoflook uit de oven toe. Breng op smaak met wat peper en zout en het paprikapoeder. Voeg 1 l kokend water toe en laat ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer glad met een staafmixer en breng verder op smaak met de ketjap.
Snijd de bladselderij fijn.
Verdeel de soep over warme diepe kommen of borden en verdeel wat wortel en bladselderij over de soep. Lekker met geroosterd brood.

Tags

Bron

ABC Heinz



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top