Knapperig quinoaslaatje met linzen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Knapperig quinoaslaatje met linzen

    Knapperig quinoaslaatje met linzen

    Knapperig quinoaslaatje met linzen

Lekkere salade voor bij de bbq of als vegetarisch hoofdgerecht serveren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode zoete puntpaprika
1/3 komkommer
1/2 plantje platte peterselie
1/2 rode ui
300 g quinoa
100 g droge groene linzen
8 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 8 dl heet water)
3 eetl. olijfolie
1 eetl. appelazijn
1/3 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

voorbereiding :

- Snij de rode ui heel fijn.
- Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes.
- Snipper de platte peterselie fijn.

Bereiding40 min. + afkoelen
1 Kook de linzen samen met de tijm ± 35 min. gaar in de groentebouillon. Giet af en laat afkoelen.
2 Spoel ondertussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
3 Meng de quinoa met de linzen, de komkommer, de zoete puntpaprika, de rode ui en de platte peterselie. Breng op smaak met de olijfolie, de appelazijn, peper en zout.

Bron

colruyt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten