Knapperig quinoaslaatje met linzen
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere salade voor bij de bbq of als vegetarisch hoofdgerecht serveren
Ingrediënten 4 personen
1 rode zoete puntpaprika1/3 komkommer
1/2 plantje platte peterselie
1/2 rode ui
300 g quinoa
100 g droge groene linzen
8 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 8 dl heet water)
3 eetl. olijfolie
1 eetl. appelazijn
1/3 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
Bereidingswijze
voorbereiding :
- Snij de rode ui heel fijn.
- Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes.
- Snipper de platte peterselie fijn.
Bereiding40 min. + afkoelen
1 Kook de linzen samen met de tijm ± 35 min. gaar in de groentebouillon. Giet af en laat afkoelen.
2 Spoel ondertussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
3 Meng de quinoa met de linzen, de komkommer, de zoete puntpaprika, de rode ui en de platte peterselie. Breng op smaak met de olijfolie, de appelazijn, peper en zout.
Bron
colruyt