1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Knapperig quinoaslaatje met linzen

Knapperig quinoaslaatje met linzen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2018

Ingrediënten 4 personen


1 rode zoete puntpaprika
1/3 komkommer
1/2 plantje platte peterselie
1/2 rode ui
300 g quinoa
100 g droge groene linzen
8 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 8 dl heet water)
3 eetl. olijfolie
1 eetl. appelazijn
1/3 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout



Knapperig quinoaslaatje met linzen
Knapperig quinoaslaatje met linzen

Lekkere salade voor bij de bbq of als vegetarisch hoofdgerecht serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Snij de rode ui heel fijn.
- Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes.
- Snipper de platte peterselie fijn.

Bereiding40 min. + afkoelen
1 Kook de linzen samen met de tijm ± 35 min. gaar in de groentebouillon. Giet af en laat afkoelen.
2 Spoel ondertussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
3 Meng de quinoa met de linzen, de komkommer, de zoete puntpaprika, de rode ui en de platte peterselie. Breng op smaak met de olijfolie, de appelazijn, peper en zout.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top