Kabeljauw met citroenrisotto en zeekraal

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dit citroenrisotto recept is een combinatie van een siciliaanse versie die ik in 2017 gegeten heb en een recept van Foody.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr kabeljauw, 150 gr risotto rijst (Roma of Originario), sap en schil van een halve citroen, 10 gr boter en 15 ml olijfolie, sjalotje, 1/3 glas droge witte wijn 0,5 liter groentebouillon (1 tablet), 25 gr mascarpone en 25 gr crème fraîche, snufje zwarte peper van de molen, bloem en 100gr zeekraal
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
twee koekenpannen, pan met deksel voor risotto, houten lepels, spatel en zesteur en/of klein scherp mesje

Bereidingswijze

water koken,
bouillontablet oplossen
sjalot snipperen en in boter met olijfolie licht aanzetten
rijst toevoegen tot glazig
bouillon toevoegen, deksel op de pan en regelmatig roeren
Na 15 tot 20 minuten is de rijst gaar en heeft de bouillon opgenomen warmtebron nu uitzetten
Vervolgens kabeljauwfilets droog deppen en met bloem bestuiven vervolgens in olie en boter elke kant twee minuten bruin bakken op stevige vlam.
Na de eerste twee minuten zeekraal in tweede pan in twee minuten beetgaar bakken in olie met boter
Nu de citroenrasp, -sap, mascarpone en crème fraîche door de risotto roeren

Serveertip

Risotto op het bord, zeekraal erop en daarop de vis

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

FrankJPSanders avatar
FrankJPSanders

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten