1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Shakshuka met lamsgehakt

Shakshuka met lamsgehakt

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2018

Ingrediënten 4 personen


Lamsgehakt 600 g
2 uien
tomatenblokjes (blik)675 g
handvol peterselie (grofgehakt)
knoflook 2 teentjes
pijnboompit 4 el
4 eieren
3 el yoghurt
500 ml lamsfond
harissa1 kl
gedroogde oregano2 el
kaneel1 kl
paprikapoeder1 kl
chilipoedersnuifje
olijfolie
peper en zout



Shakshuka met lamsgehakt
Shakshuka met lamsgehakt

Lekker eenpansgerecht met lamsgehakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Pel en snipper de ui en de knoflook.
-Stoof aan in een pan met flink wat olijfolie.
-Voeg het lamsgehakt toe en breng op smaak met de harissa en alle specerijen.
- Schep er de tomatenblokjes onder en blus met de lamsfond. Kruid met peper en zout. Schep in een ovenschaal en gaar 20 minuten in de oven.
-Neem uit de oven, maak er 4 kuiltjes in en breek er telkens een ei in.
-Zet nog 10 minuten in de oven.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de shakshuka vlak voor serveren met de pijnboompitjes en peterselie. Lepel er de yoghurt over. Kruid met peper en zout.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top