1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pulled Pork Indo style

Pulled Pork Indo style

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-06-2018

Ingrediënten 5 personen


Indo pulled pork
Ik ben sinds enige tijd lid van €The Slowcookers' Facebookgroep, een groep waar héél veel inspiratie wordt gedeeld voor gerechten uit de slowcooker. Nu moet ik bekennen dat ik geen flauw idee had dat de slowcooker community al zo groot was in Nederland. In ieder geval was er een recept dat continu omhoog kwam in die groep en dat is de Indo Pulled Pork van Simone. Simone is net als ik dol op pulled pork en het idee voor deze Indonesische variant bedacht ze naar aanleiding van een lekker gerecht bij haar favoriete toko. Ik vond het wel een beetje spannend om af te stappen van mijn vaste pulled pork recept en sinds ik pulled pork van de BBQ heb gegeten wil ik eigenlijk niets anders meer, maar toch besloot ik het recept een keer na te maken. Want als je er zóveel over leest moet het haast wel lekker zijn. En dat was het gelukkig ook (al blijf ik toch meer fan van de barbecue-variant)! In haar recept gebruikt Simone ketoembar, gemalen koriander, maar het zal je niet verbazen dat ik dit heb weggelaten. Het recept is hier en daar een klein beetje aangepast maar het origineel kun je uiteraard nog vinden op Simone haar site.
Wat heb je nodig? (3 €" 4 personen)
o 750 gram €" 1 kilo procureur
o 3 teentjes knoflook
o 2 cm verse gember
o 2 uien
o 1 rode peper
o scheutje azijn
o 150 milliliter ketjap manis
o 150 milliliter water
o 1 theelepel sambal oelek
o 2 kruidnagels
o 1 hele steranijs
o 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
o 1 theelepel rietsuiker
o 1 blokje groentebouillon
o peper en zout
1. Hak de ui, knoflook, rode peper en gember fijn.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de uien, knoflook, rode peper, gember, 5 kruidenpoeder, sambal en suiker in aan.
3. Voeg het vlees toe, kruid deze met peper en zout en bak het vlees rondom bruin.
4. Leg vervolgens het vlees samen met het ui-mengsel in de slowcooker.
5. Voeg een scheutje azijn, de ketjap en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en leg de kruidnagels en steranijs bovenop het vlees.
6. Doe de deksel op de slowcooker en laat het vlees 8 uur op stand Low garen.
7. Pluk het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar en leg het nog heel even terug in de slowcooker zodat het alle smaken extra kan opnemen.



Pulled pork om je vingers bij af te likken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Over 3 uur op 120 graden daarna nog 1 uur op 170 graden.

Bron

Http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/lunch-omf-eet/indo-pulled-pork



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manrico


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manrico
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top